15 Ocak 2015 Perşembe

SAFRA KESESİ TAŞLARINDAN BÖYLE KURTULDUM!

Herkese Merhaba!
Sizle uzun zamandır yazmak isteyip bir türlü fırsat bulamadığım bir konuyu paylaşmak istiyorum. Doğumdan 1ay sonra Bahadır'ı emzirirken birden karın ve sırt tarafımda tarifsiz bir sancı başladı. Ne olduğunu anlayamadık, resmen kendimi yerlere attım ağrının şiddetinden. Hemen acile gittik ve acildeki bayan safra kesesinden şüphelendi ama doğum sonrası olduğu için sezaryen sırasında bir sıkıntı olma ihtimalinden dolayı röntgen çektirdi ve kan+idrar tahlili yaptırdı. Ama ultrasounda bakmadılar. Ben hala kıvranıyordum. Hemen emzirmeme mani olmayacak bir serum taktılar. Ama aklım hep Bahadırdaydı. Çünki yalancı emziğe alışmadı ve ilk 6ay anne sütünden başka bir besin almasını istemiyordum. 

Serum biter bitmez eve gittik. Bana ilaç olarak parol ve panto verdiler. Ağrı geçti ama ertesi gün doktor muayenesi için tekrar gelmem söylendi. Birkaç gün sonra genel cerrahiye gittik ve ultrasoundda 7-8 adet milimetrik çaplı safra kesesi taşı tespit edildi. Doktor kesinlikle ameliyat olman lazım dedi. Ama ben emzirdiğim için ameliyat olmak istemedim.

Bu arada İbrahim Saraçoğlu'nun Tv'de iğde ve kırkkilit kürünü duydum. Çok basitti. Hemen başladım. 

safra taşıİğde Kürü:
5-6 adet iğdeyi kabuklarını biraz ayırarak kabuklarıyla beraber 1su bardağı suda 5dk kaynatıyoruz. Sabahları aç karna içiyoruz.
Kırkkilit Otu Kürü:
Bir tutam kırkkiliti 1 su bardağı suda 5dk kaynatarak akşamları aç karna içiyoruz. 

En az 15 gün veya 30 gün uygulanması gerekiyor. Önce 15 gün uyguladım.(Bu arada yine arasıra ağrı nöbetlerim oldu. Ağrı başladığı anda hemen iğde veya (özellikle) kırkkiliti kaynatıp içince 5dk sonra ağrı geçiyordu. Bu yüzden bu muhteşem ikili için bir saklama kabı ayarladım ve çantamdan hiç eksik etmem.)

15 gün uyguladıktan sonra yine ultrasound çektirdim ve ultrasound çeken doktora kaç tane safra kesesi taşı var dedim. Cihazı bastırdıkça bastırdı ve taş mı var? dedi. Ben sevinerek evet 7-8 adet vardı dedim. iyice bastırarak şuan gözle görülemeyecek kadar küçük 2-3tane var nasıl erittin dedi ve kürü anlattım.

Ben nasılsa taşlar eridi diye yine keteleri, sarmaları yedim ve ağrılar yine başladı ağrı başlarken sağ tarafta bir ağrı başlıyor ve ortaya doğru ilerliyor hemen o esnada anlıyorum ki yine safra nöbeti tutacak hemen kırkkiliti hazır edip içiyordum. sonra küre devam ettim. Özellikle asitli içecekler içtiğimde ve hamur işleri ve kızartma yediğim günler ağrıyordu. Kete, kola, bulgur, yağlı gıdalar baş düşmanımdı. Haa tabiki yumurta! Özellikle puaçaların üzerindeki yanık yumurta sarısı! Küre 15 gün daha devam ettim. Ve bugün ağrılardan eser kalmadı. Artık dilediğimce yumurta, kek, kete, kola, bulgur vs. Çok şükür hiç ağrılarım olmuyor. Ameliyat derdinden de kurtuldum inşallah. Ve yatıp kalkıp İbrahim Saraçoğlu' na dua ediyorum. Allah razı olsun evladımı GDOlu mamalarla beslememe gerek kalmadığı gibi ben de yumurta gibi büyük besin deposundan mahrum kalmamış ve bıçak altına yatmak zorunda kalmamış oldum.

Bu ağrıyı çekenlere Allah'tan sabır ve acil şifalar diliyorum. Gerçekten inanılmaz bir ağrı. Ben kurtuldum darısı tüm hastalara inşallah. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder