24 Haziran 2014 Salı

PRATİK FİKİRLER - 1 -

Zaman çok hızlı akıyor, günümüzde insanoğlu hayatını hızlı ve pratik çözümlerle kolaylaştırmak ve kendine ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırmak istiyor. Bir de kaliteli yaşamak adına günlük hayatın her alanında pratik fikirlere ihtiyaç duyuyoruz. İşte size bazı sitelerden derlediğim ve benim de evde uyguladığım birkaç pratik fikir.

1. Tel Toka tutucu: Evlenenler veya bir düğün için saçını yaptıranlar çok iyi bilir, saçı yapıyoruz diye saymakta bile zorlandığımız tel tokalar tuttururlar. Biz onları atmayız ama elimiz altında bulunsun isteriz. Bu seferde ortalıkta dağınıklığa sebebiyet veren tokalar olur. İşte bunun önüne geçmek için bir şerit magnetten faydalanabiliriz.
Reklam amaçlı evinizde bulunan magnetler tam bu iş için. Bu promosyon magnetlerle çantanızda veya tokaları tuttuğunuz yerde (komodin, çekmece vs.) tel tokaları birarada ve düzenli bulundurabilirsiniz.

 2. Sehpa, masa, sandalye vb. eşyaların halıda bıraktığı izleri gidermek için ihtiyacınız olan tek şey birkaç parça buz. Resimdeki gibi buzları iz olan yere uyguladığınızda halınızın eski haline döndüğünü göreceksiniz.
3. Fotoğraf makinesi kabı: Fotoğraf makinesi alırken genelde kılıfını ayrı ve pahalı satarlar. Bir kılıfa dünya bir para ödemek yerine, basit ve ucuz bir sabun kutusu alarak makinenizi muhafaza edebilirsiniz. 
4.  Anahtarlık açıcı: Anahtarlıktan anahtar çıkarmak istediğimiz zaman tırnaklara eziyet ederdik. Tel zımba sökücüyü denemek kimin aklına gelirdi :)
5. Araçlar için torba tutucu: Özellikle arabaya kalabalık binildiğinde mesela bir pikniğe vs. giderken torbalara yer arar oraya buraya sokuşturur veya bagaja tıkıştırırız o da olmadı herkes torbasını kucağına alır :)) Bu durumda imdadımıza kapı arkası askılar geliyor. Askıya kalın bir kurdela bağlayarak ön koltuğun boyunluğuna takabiliriz.
 6. Banyo düzenleyici: Mutfaktaki kaşıklığı banyo çekmecesinde de kullanmayı denediniz mi? Böylece diş fırçalarını macunları ve diğer bakım malzemelerini bir arada ve daha düzenli hem de daha pratik kullanma imkanı oluşturmuş oluruz.

Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...