4 Mart 2014 Salı

Bir İlkbahar Sabahından Günaydın Herkese



Bugün Kayseri'de güneşli bir sabah var. Uyanır uyanmaz Açtım penceremi. Evime misafir ettiğim ışıl ışıl güneş ışınlarıyla harika bir kahvaltı yaptım. Hayattaki güzellikleri düşündüm. Allah'ın biz kulları için verdiği muhteşem nimetleri düşündüm. Biraz duygulandım ama içim huzurla doldu. 


Bu aralar ülkemizde çok sıkıntılı günler yaşanıyor. Herkes oldukça gergin. Enflasyon çok yüksek ve iç kriz var. Bütün bunlar varken benim bu tarz paylaşımlarımı eleştirenler oldu. Ancak herkesin zaten oldukça gergin ve stresli bir hayatı var, geçim sıkıntısı ise almış başını gidiyor. 

Boşanmalar inanılmaz derecede artmış durumda. Tv programlarında hep şiddet ve mutsuzluk, huzursuzluk dolu telefonlar alınıyor ve psikologlar ve kişisel gelişim uzmanları telefon yağmurlarına tutuluyorlar. Bence insanlar etraflarındaki güzelliklerin farkında değiller.

Bayanlar eşlerinin ilgisizliğinden, erkekler geçim sıkıntıları ve bayanların bitmek bilmeyen isteklerine cevap verememekten şikayetçi. Aslında formül çok basit. Bir bayan eşi eve gelmeye yakın en sevdiği müzikleri dinlesin, en sevdiği kitabı okusun veya bir çikolata yesin. Eşi gelmeden önce kendini dünyanın en mutlu ve neşeli kadını haline getirsin. Eşi geldiğinde ise en muhteşem gülüşüyle karşılarsa zannediyorum herşey çok daha güzel olacaktır.

Bir erkek eve gelirken eşine gül almak zorunda değil! Küçük bir çikolata, farklı bir meyve veya eşinin kendini farklı hissedeceği çok küçük ve bütçesini hiç etkilemeyecek derecede ucuz ama eşinin önem verdiği birşey alabilirler. Eşi kapıyı açtığında yürekten bir sesle eşine özlediğini ve onu sevdiğini söyleyebilir, "yok ben öyle şeyler söyleyemem" mi diyorsunuz? Öyleyse eşinize dış görünümüyle ilgili küçük bir iltifatta bulunun. Üzerindeki kıyafetin güzel olduğunu veya güzel koktuğunu veya saçlarının güzel olduğunu veya bir aksesuar taktıysa o aksesuarın onda çok güzel durduğunu söyleyin. İnanın bu davranış mucizevi etkilere yol açacaktır. 

Varsın yemek biraz tuzlu olsun, varsın sofra geç hazırlanmış olsun. Sadece biraz biraz anlayış ve sabırla bir tutam da sevgiyle psikologların kapılarını aşındırmaktan ve geri dönüşümü olmayan pişmanlıklarla yaşayacağınız yıkımların önüne geçebilirsiniz.

Eğer birey mutlu olursa ailesine de mutluluğunu aktarır ve mutlu yuvalar olur, aileler mutlu olursa komşulara mutluluklar aktarılır ve bir mahalle mutlu olur, mahalleden şehire, şehirden ise tüm ülkeye ve sonunda tüm dünyaya mutluluk aşılanır.

Haydi şimdi kendinize bir küçük dokunuş yapın ve bugün sizi sevecek işlerle meşgul olun. Sevdiğiniz bir arkadaşınızı arayabilir, iş yerinde iseniz iş arkadaşınıza bir çay ısmarlayabilir veya bir ara verdiğinizde kahve eşliğinde birkaç dakika huzur verecek sevdiğiniz bir müziği dinleyebilirsiniz.

GÜNÜNÜZ AYDIN SEVGİ IŞIĞINIZ DAİM OLSUN! 
Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...